Keisti sausainiai, tačiau (bent jau man) labai skanūs. Tinka norint paruošti tai, ko greičiausiai niekas prieš tai nebus ragavęs.
Paruošimas
Ištirpinti sviestą karštoje keptuvėje, sumažinti ugnį, suberti į keptuvę avižines kruopas. Tuomet vėliau suberti ir saulėgrąžas ir kartu gerai išmaišyti. Pakepinus viską suberti į dubenį. Užberti vanilinio cukraus, 1 stikline cukraus ir gerai išmaišyti. Kai atvės, imušti kiaušinius. Rankomis gerai išmaišyti. Nusiplauti rankas (!) ir į skardą įkloti foliją. Ant folijos sudėti delne suformuotus (suspasutus) sausainukus.
Kepti 20 min 200 ºC ir dar 5-10 min 250 ºC kol pagels (paviršius turi sukietėti).
~1kg sausainių reikės:
- 400 gr. avižinių dribsnių
- 200 gr. išgliaudytų saulėgrąžų
- 1 stiklinė cukraus
- 100-120 gr. sviesto
- 20 gr. vanilinio cukraus
- 1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
Recepto autorius: Algirdas Grybas
4 comments:
Šiandien išbandysim, pažiūrėsim, kaip vyras vertins. Bet aš planuoju riešutais ir moliūgų sėklomis papildyti.
Labas, Jonai :)
Aš paskaitinėjau čia ir supratau, kad Jūs didžiuliai kulinarai. Pagalvojau, kad galiu pasiūlyti išsikepti labai skanių sausainių su cinamonu.
Reikės:
1 stiklinė margarino kepiniams;
1,5 stiklinės cukraus;
2 kiaušiniai;
1 arbatos šaukštelis vanilės;
1 arbatos šaukštelis sodos;
0,5 arbatos šaukštelio druskos;
2,75 stiklinės miltų.
(1 stiklinė - 200ml) Visus pirmus šešis ingredientus sumaišyti kartu ir po to įdėti mimlt ir išmaišyti dar kartą. Atšaldyti tešlą 3 valandas. Iš tešlo padaryti mažus rutuliukus ir išvolioti 2 šaukšteliuose cinamono, sumai6ytuose su 2 valgomais šaukštais cukraus. Išdėlioti 3 cm atstumu ant skardos. Kepti 175 laipsnių temperatūroje, 7-10 min, kol lengvai pagels.
Aš kepdavau bent iš dviejų normų. Nes iš vienos tikrai mažai išeina. Kai nešiausi į mokyklą dariau iš keturių, jei gerai pamenu :) Tai tiek. Skanaus ir, jei kada kepsit, pranešk, kaip sekėsi ;)
Isties labai skanus!! approved :)
Oki, kepsim :) Tik jaučiu galiu turėti bėdų tiksliai tiksliai atsijoti 2.75 stiklinės miltų... Bet pažadu pasistengti :)
Post a Comment