• BSc-MSc
  • Science
  • Reading
  • Žygiai
  • Žvejyba
  • Fun
  • Cooking
  • Įdomu
  • Photos
  • WishList
  • Talk

August 1, 2007

"Frankfurto" sausainiai (Sveikuolių)

Rekomendacija
Keisti sausainiai, tačiau (bent jau man) labai skanūs. Tinka norint paruošti tai, ko greičiausiai niekas prieš tai nebus ragavęs.

Paruošimas
Ištirpinti sviestą karštoje keptuvėje, sumažinti ugnį, suberti į keptuvę avižines kruopas. Tuomet vėliau suberti ir saulėgrąžas ir kartu gerai išmaišyti. Pakepinus viską suberti į dubenį. Užberti vanilinio cukraus, 1 stikline cukraus ir gerai išmaišyti. Kai atvės, imušti kiaušinius. Rankomis gerai išmaišyti. Nusiplauti rankas (!) ir į skardą įkloti foliją. Ant folijos sudėti delne suformuotus (suspasutus) sausainukus.

Kepti 20 min 200 ºC ir dar 5-10 min 250 ºC kol pagels (paviršius turi sukietėti).

~1kg sausainių reikės:
  • 400 gr. avižinių dribsnių
  • 200 gr. išgliaudytų saulėgrąžų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 100-120 gr. sviesto
  • 20 gr. vanilinio cukraus
  • 1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
Skanaus! Papildykite, jei turite kokių nors komentarų :)

Recepto autorius:
Algirdas Grybas

4 comments:

DaMy said...

Šiandien išbandysim, pažiūrėsim, kaip vyras vertins. Bet aš planuoju riešutais ir moliūgų sėklomis papildyti.

Anonymous said...

Labas, Jonai :)

Aš paskaitinėjau čia ir supratau, kad Jūs didžiuliai kulinarai. Pagalvojau, kad galiu pasiūlyti išsikepti labai skanių sausainių su cinamonu.

Reikės:

1 stiklinė margarino kepiniams;
1,5 stiklinės cukraus;
2 kiaušiniai;
1 arbatos šaukštelis vanilės;
1 arbatos šaukštelis sodos;
0,5 arbatos šaukštelio druskos;
2,75 stiklinės miltų.

(1 stiklinė - 200ml) Visus pirmus šešis ingredientus sumaišyti kartu ir po to įdėti mimlt ir išmaišyti dar kartą. Atšaldyti tešlą 3 valandas. Iš tešlo padaryti mažus rutuliukus ir išvolioti 2 šaukšteliuose cinamono, sumai6ytuose su 2 valgomais šaukštais cukraus. Išdėlioti 3 cm atstumu ant skardos. Kepti 175 laipsnių temperatūroje, 7-10 min, kol lengvai pagels.

Aš kepdavau bent iš dviejų normų. Nes iš vienos tikrai mažai išeina. Kai nešiausi į mokyklą dariau iš keturių, jei gerai pamenu :) Tai tiek. Skanaus ir, jei kada kepsit, pranešk, kaip sekėsi ;)

Algirdas Grybas said...

Isties labai skanus!! approved :)

Jonas Šukys said...

Oki, kepsim :) Tik jaučiu galiu turėti bėdų tiksliai tiksliai atsijoti 2.75 stiklinės miltų... Bet pažadu pasistengti :)

Post a Comment