• BSc-MSc
  • Science
  • Reading
  • Žygiai
  • Žvejyba
  • Fun
  • Cooking
  • Įdomu
  • Photos
  • WishList
  • Talk

August 2, 2007

Obuolių pyragas

Nerealiai skanus pyragas :P Toks purus ir gaivus... Mums pavyko iš pirmo karto! O kvapo, pirmąkart iėjus į virtuvę patikrinti, kaip kepa, neužmiršiu niekada...


Paruošimas

Imati bliūdą, sumušati kiaušinius, supilati cukrų ir su mikseriu gerai išplakati (kiaušinius su cukrumi, ne bliūdą). Pilti po truputį miltus ir plakti mikseriu tuo pačiu metu, kol tešla pasidaro tirštoka (obuoliai turi joje nei pluduriuoti, nei skęsti). Obuolius nulupti, išpjauti sėklytes lauk ir supjaustyti skiltelėmis. Tuomet imti skardą ir išmozoti sviestu, o tada - sluoksnis tešlos, sluoksnis obuolių, sluoksnis tešlos, sluoksnis obuolių, ... kol nebėr ką dėt arba nebėr kur dėt. Šveisti į orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40-60 min, kol viršus paruduos (bet ne pajuoduos!). Prieš patiekiant galima apibarstyti cinamoniniu cukrumi.

Reikės

  • 5 kiaušinių
  • 1 stiklinės cukraus
  • ~1 stiklinės miltų
  • 2-3 obuolių
  • truputį sviesto
  • truputį cinamoninio cukraus
Skanaus! Papildykite, jei turite kokių nors komentarų :)

Recepto autorius:
JEG'a (Jonas Šukys, Eglė
Kvedraitė, Gytis Jankevičius)

0 comments:

Post a Comment